‘Natuur liefhebben onder de rook van’

‘Natuur liefhebben onder de rook van’
Bloeiend hondskruid met op de achtergrond de Hoogovens.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het staalconcern in Velsen. Tata Steel regelt zondag 2 en zondag 9 juli met PWN natuurexcursies voor omwonenden van 10 tot 12 uur. Met een boswachter worden wandelen door natte duinvalleien en meer dan 100 jaar oud bos.

Hoogtepunt zal voor velen de locatie zijn waar op dat moment duizenden exemplaren van het hondskruid (zeldzame orchidee) in bloei staan. Een bezoek aan de kolonie oeverzwaluwen staat eveneens op het programma. Het terrein van Tata Steel herbergt veel bijzondere planten en dieren, waaronder de zandhagedis, nachtegaal en vlinders als de in ons land sterk bedreigde argusvlinder.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Maximaal twee personen per aanmelding. Minimumleeftijd: 12 jaar. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Aanmelden voor de excursies via: www.tatasteel.nl/natuurexcursie Oeverzwaluwen (en andere dieren) op het terrein zijn live te volgen via www.tatasteel.nl/natuurwebcam