Telstar Street League weer van start

Telstar Street League weer van start
foto: RTV Seaport / Ron Pichel

In juni gaat de zesde editie Telstar Street League van start, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar van Telstar Thuis in de Wijk. In de verschillende wijken zijn er vijf voorrondes, de finale is na de zomer in het Rabobank IJmondstadion van Telstar. Nieuw dit jaar zijn extra activiteiten, gericht op ontmoeting en respect tussen de verschillende culturen.

Deze ‘side-events’ zijn een initiatief van stichting Cultureel Festival Velsen en de gemeente en bestaan uit ludieke sportieve spellen, een multiculti-quiz en hapjes uit diverse culturen, die tijdens de voorrondes zowel aan de deelnemers als het publiek worden geserveerd. De ludieke sporten, zoals rokvoetbal en sumoworstelen in speciale pakken, doen de deelnemers tussen hun Street League wedstrijden door.

De voorrondes voor de Telstar Street League 2017 zijn op vijf woensdagen en beginnen steeds om 17 uur. Nieuw is de voorronde in Haarlem-Noord, terwijl jongeren uit Beverwijk worden aangemoedigd om deel te nemen aan de voorronde in Velsen-Noord. De voorrondes zijn op 7 juni in Velserbroek (Wieringer Aak), 14 juni in IJmuiden-Zeewijk (Cruijff Court), 21 juni in Haarlem-Noord (Flevoplein), 28 juni in IJmuiden (Homburgstraat) en 5 juli in Velsen-Noord (Stratingplantsoen). Voor eten en drinken wordt gezorgd. Spelers van Telstar zijn de scheidsrechters.

Een team bestaat uit minimaal vijf en maximaal acht meisjes of jongens (niet gemengd). Deelnemers moeten tenminste 12 jaar en nog geen 16 jaar oud zijn. Naast het voetballen, kunnen zij ook punten verdienen met een wijkbijdrage. Bijvoorbeeld door te helpen bij een buurtfeest of het schoonmaken van een plantsoen. Een team haalt alleen de finale als de wijkbijdrage ook daadwerkelijk is uitgevoerd. De finales zijn voorafgaande aan een wedstrijd van Telstar aan het begin van het nieuwe seizoen.

Zie voor meer informatie www.telstarstreetleague.nl en Facebook.com/TelstarStreetleague of ga naar de buurtsportcoach bij jou in de buurt.