‘Visitekaartjes’ Museum Kennemerland

‘Visitekaartjes’ Museum Kennemerland

Een museum is vol stokoude dingen die niet terugpraten. Saai dus? Helemaal niet, protesteren gastheer Jacob Brakenhoff en gastvrouwen Willie Galesloot en Truus Quax van Museum Kennemerland. Alle spullen uit het verleden vertellen een boeiend verhaal over de streek.

Wie Museum Kennemerland binnenloopt, stuit al meteen op een van de gastvrouwen of –heren. Zij rekenen het toegangsbewijs af, schenken een kop koffie of thee, houden toezicht, beantwoorden vragen en geven desgewenst een rondleiding. Dankbaar werk, vinden ze. Ze zijn de ‘visitekaartjes’ van de eerbiedwaardige instelling. Deze baan wordt niet betaald.

Voor wie een vrijwilligersbaan zoekt, Willie: “We zijn met twaalf personen. Dat is krap. Ik kan het van harte aanbevelen. De sfeer is heel goed. De laatste tijd loopt het heel goed, vooral sinds de uitbreiding met het Huis van de Geschiedenis is het bedrijvig. Het museum leeft.” Meer informatie via Ineke van Santen: ctjvan.santen@gmail.com

%d bloggers liken dit: