Historisch weekend Bunkermuseum

Historisch weekend Bunkermuseum
© RTV Seaport / Jaap Bakker

In samenwerking met verschillende re-enactment verenigingen, is het Bunker Museum IJmuiden, en rond het museumterrein gedurende het weekend van 20 en 21 Mei 2017 in de ban van de bezettingstijd. Deze dagen zal de historie terug gaan naar de bezettingstijd en de bevrijding van IJmuiden.

Het voormalige Duitse Widerstandsnest 81, waarin het Bunker Museum IJmuiden gelegen is, heeft het weekend weer een Duitse bezetting gekregen. Ook werden er geallieerde militairen uitgebeeld, die ondersteund werden door het Nederlands en Frans verzet.

De Re-enactors toonde het dagelijks leven in militaire dienst en hoe het verzet ten werk ging in Nederland. Elders op het terrein toonde zij u hun uitrusting en vele andere militaire zaken. Door middel van (schiet)demonstraties werden de militaire tactieken getoond. Ook waren er demonstraties waarin de battle tussen de geallieerden en Duiters.

Het Bunker Museum IJmuiden probeert zo op een passende en educatieve wijze een stukje geschiedschrijving in beeld te brengen. Het evenement vondt plaats op het terrein van het Bunker Museum en WN2000 IJmuiden, aan de Badweg in IJmuiden.