Echtpaar Korf-Zijlstra 65 jaar getrouwd

Echtpaar Korf-Zijlstra 65 jaar getrouwd
© RTV Seaport / Ron Pichel

Het was vandaag precies 65 jaar geleden dat heer en mevrouw Korf-Zijlstra in het huwelijk traden en dat werd gevierd in het bijzijn van burgemeester
Dales van Velsen. Het huwelijk werd bekroond met vier kinderen (twee zoons en twee dochters). Inmiddels zijn er 9 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Voor hun huwelijk werkte mevrouw Korf-Zijlstra als gezinsverzorgster bij het Witte Kruis. De heer Korf is na zijn opleiding op de ambachtsschool als hulpbankwerker begonnen bij het bedrijf Hera in IJmuiden. In 1949 kwam hij vanwege zijn dienstplicht bij de Landmacht terecht en werd hij opgeleid tot administratief magazijnmedewerker. Na zijn diensttijd ging hij werken bij de firma Staalmeubel. Toen dit bedrijf naar Groningen verhuisde en hij niet mee wilde, solliciteerde hij als gemeentebode bij de gemeente Velsen. Die functie heeft hij 30 jaar vervuld,van 1960 tot 1990 en de laatste jaren als hoofdbode.
De heer Korf is altijd een trouwe supporter geweest van voetbalvereniging IJmuiden en deed daar ook veel vrijwilligerswerk. Bij de Baptistengemeente deden ze allebei veel vrijwilligerswerk, waarvoor de heer Korf in 1989 een Koninklijke Onderscheiding kreeg uitgereikt.

Ze hebben hun hele leven in Velsen gewoond en sinds december 2016 wonen ze in Woonzorgcentrum Visserhuis.