’IJmuiden aan Zee’ stapje dichterbij

’IJmuiden aan Zee’ stapje dichterbij
Foto: M. van Middelkoop/Aerophoto-Schiphol

De gemeenteraad besloot deze week positief over de verdere ontwikkeling van IJmuiden aan Zee. Het betekent de start voor de 2e fase: het maken van een ontwikkelplan voor het gebied, waarbij stap voor stap een duurzame en blijvend gewilde kustplaats gerealiseerd wordt.

Aandachtspunten zijn het vinden van de balans tussen de ontwikkeling van het gebied tot een aantrekkelijke kustplaats, de verdere ontwikkeling van de havens met bijbehorende bedrijven en activiteiten en de natuurwaarden. Onderzoek moet de stedenbouwkundige inzichten verschaffen om tot een Ontwikkelplan te komen. Dit vormt na vaststelling door de raad de basis voor het nieuwe bestemmingsplan.

IJmuiden aan Zee moet een kustplaats dicht bij duinen en zee worden, met gevarieerde woningen, horeca, shops, culturele en recreatie. De projectorganisatie bestaat uit een samenwerking tussen KondorWessels Vastgoed, Kennemerstrand NV, Kennemermeer BV, Marina Seaport IJmuiden BV en de gemeente.