Orgelconcerten in de Nieuwe Kerk op 12 mei

Orgelconcerten in de Nieuwe Kerk op 12 mei

Klassiek op twee orgels in De Nieuwe Kerk IJmuiden West

Ook dit jaar worden er weer een aantal orgelconcerten gegeven in de Nieuwe Kerk aan de Kanaalstraat 250 in IJmuiden. Tijdens deze concerten zullen de beide orgels in de kerk worden bespeeld. De spits wordt afgebeten op vrijdag 12 mei a.s. door een van de vaste organisten van de Nieuwe Kerk: Dirk Out. Dirk Out (1949) ontving zijn eerste orgellessen op de vroegere Muziekschool Velsen bij Albert de Groot. In 1978 behaalde hij aan het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam het solisten-diploma voor de orgel. Van 1991-2012 was hij directeur van het Kunstencentrum Velsen. De laatste jaren geeft hij veel orgelconcerten zowel in als buiten Nederland. Het programma op 12 mei a.s. bestaat uit werken van o.a. J.S. Bach (triosonate VI), F. Mendelssohn Bartholdy, Ch.M. Widor en J. Zwart.
De toegang is gratis; wel wordt er na afloop een deurcollecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Het concert begint om 20.00 uur.