’Witte Theater kan niet zonder subsidie’

’Witte Theater kan niet zonder subsidie’
Marcel Klein Ovink (links) bij de heropening in 2015

De film Lady Macbeth, een tragisch portret van een vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld, is de laatste voorstelling op woensdag 21 juni in het Witte Theater. Het cultureel centrum sluit de deuren.

Directeur Marcel Klein Ovink geeft het theater terug aan de gemeente, nadat hij het maandag 2 februari 2015 samen met Brigitte Kaandorp en wethouder Robert te Beest heropende. Begin dit jaar was al vastgesteld dat Het Witte Theater exploiteren zonder subsidie niet haalbaar is.

De IJmuider Courant bericht vandaag dat de directeur ‘de stekker eruit trekt’, maar niet zonder de toevoeging dat Klein Ovink ‘overtuigd is van het voortbestaan van het theater’. Begin dit jaar kwam hij met het college overeen ‘wel het seizoen af te maken’.