RTV SEAPORT nu ook digitaal op DAB+

RTV SEAPORT nu ook digitaal op DAB+

De lokale omroep van Velsen RTV Seaport is sinds kort óók te beluisteren via het digitale kanaal RTV SEAPORT op DAB+. Dit is mogelijk via een tijdelijk (test)licentie van Eurosound Haarlem die ervaring op wil doen. Hiermee behoort de omroep tot één van de weinige lokale omroepen die naast FM ook via DAB uitzenden. De omroep van Velsen is – samen met Z-FM, de lokale omroep van Zandvoort – dan ook koploper voor een heldere en storingsvrije digitale ontvangst van de lokale radio in Noord Holland.

De ontwikkeling van DAB+ als toekomstige vervanging van de analoge FM maakt in Nederland een stormachtige ontwikkeling door. Hoewel DAB+ radio’s slechts 15% van de totale radio-omzet vertegenwoordigt, steeg de omzet vorig jaar met 30%. Bij autoradio’s is het percentage aanzienlijk hoger, dat zeker wordt veroorzaakt omdat 23% van alle nieuwe autoradio’s met DAB+ zijn uitgevoerd. Roel Huisman, voorzitter van de Velser Omroep Stichting waaronder RTV Seaport resulteert, is dan ook blij met deze ontwikkeling “het is voor onze omroep een mooie stap voorwaarts bij de digitalisering van onze uitzendmogelijkheden en de verdere professionalisering van de omroep. Dat is ook reden dat de omroep enkele jaren geleden ook haar merknaam veranderde van Seaport TV en Seaport FM in RTV Seaport”. Vanzelfsprekend blijft de radio onder de naam Seaport FM nog lange tijd via de kabel (Ziggo) op 89,0 MHz en de ether FM 107,8 uitzenden, maar zal ongetwijfeld mee gaan in de landelijke ontwikkelingen voor de vervanging van FM door DAB+.