Girls’ Days bij Tata Steel

Girls’ Days bij Tata Steel

Deze week staat bij Tata Steel in het teken van meiden en techniek. Dit jaar zijn er niet één, maar twee Girls’ Days. Dinsdag bezochten leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs het staalbedrijf.

Vandaag zijn meiden uit groep 7 en 8 van basisscholen te gast. Vrouwelijke managers en medewerkers van Tata Steel laten ze tijdens workshops ervaren hoe uitdagend en leuk de techniek is. Tijdens de tweede Girls’ Day komt prinses Laurentien ook een kijkje nemen. Zij gaat met de leerlingen in gesprek over het onderwerp meiden en techniek.

Laurentien begeleidde basisschoolleerlingen uit de regio toen ze deel uitmaakten van de Raad van Kinderen bij Tata Steel, een initiatief van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien, om kinderen een stem te geven in hun eigen toekomst. Op de foto van leerlingen tijdens de eerste Girls Day.