Europese erkenning Brandwondencentrum

Europese erkenning Brandwondencentrum
© Foto RTV Seaport/PR

Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis (Beverwijk) is officieel een Europees gecertificeerd brandwondencentrum. Het ontving deze Europese erkenning van de Europese Brandwonden Associatie (EBA).

Afgelopen december bezocht een EBA-delegatie het Brandwondencentrum en die was onder de indruk van het niveau van het wetenschappelijk onderzoek. De jarenlange samenwerking tussen het onderzoeksteam en het chirurgisch team is uniek voor Europese Brandwondencentra, aldus de EBA.

In het chirurgisch team werken brandwonden-, plastische- en kinderchirurgen samen. Die passen de ‘Patiënt and Scar Assessment Scale (POSAS)’ toe voor het beoordelen van littekens. “Dat is de Beverwijkse littekenschaal”, aldus directeur prof. dr. Paul van Zuijlen. Eén van de andere lopende onderzoeken binnen het Brandwondencentrum richt zich op het 3D-printen van kraakbeen waarmee verbrand kraakbeen in de toekomst hersteld kan worden.