Feestelijke opening busbaan HOV Velsen

Feestelijke opening busbaan HOV Velsen
© RTV SEAPORT / Ton van Steijn

De provincie Noord Holland organiseert op zaterdag 1 april samen met de gemeente Velsen allerlei activiteiten op en rond de busbaan. Vanaf zondag 2 april rijden de bussen namelijk volgens de dienstregeling over het nieuwe tracé tussen IJmuiden en Haarlem.

In de ochtend rijden tussen 10 en 12 uur diverse bussen, waaronder de ouderwetse gele NZH museumbussen. Opstappen bij de bushaltes van Delftplein (bij Spaarne Gasthuis) en Plein 1945 (IJmuiden). In de middag kunnen belangstellenden tussen 13.00 uur en 15.00 uur op vier locaties een kijkje achter de schermen van HOV Velsen nemen. Zo kunnen bezoekers de spooronderdoorgang bij Santpoort-Driehuis eenmalig te voet bekijken en krijgen zij uitleg over de aanleg van een  busbaan onder het spoor. Kinderen kunnen zich laten schminken en mogen op de foto in een NZH-museumbus. Ook op het Plein 1945 (IJmuiden), bij de Slaperdijk (Santpoort-Noord) en nabij de begraafplaats Westerveld (Driehuis) vinden diverse activiteiten plaats. Op www.hovvelsen.nl staat het uitgebreide programma en kan  een plek in de bus worden gereserveerd.