Anneke van Dok: ‘Twee keer woordwaarde’

Anneke van Dok: ‘Twee keer woordwaarde’
Omslag 'Twee keer woordwaarde'

Oud-burgemeester Anneke van Dok van Velsen, presenteert en signeert zaterdagmiddag 1 april haar nieuwe roman ’Twee keer woordwaarde’ bij Bredero Boeken in Santpoort-Noord. Haar boek speelt zich af in het luxe herstelhotel Viventium, dat is gehuisvest in een verweesde kerk.
Maandag is zij te gast in het radioprogramma Velsen Vandaag van RTV Seaport van 13.00-14.00 uur

De roman geeft behalve inzicht in de relaties in het herstelhotel, ook een aardige blik op Het Binnenhof, ingegeven door de ervaringen van de schrijfster als staatssecretaris. Twee keer woordwaarde is de derde roman van Anneke van Dok. Haar debuut Het jaar van de held ging over ‘scheve schaatsen’ in het gemeentehuis.

Haar tweede roman Het recht van de sterkste, over machtsmisbruik door de elite, presenteerde ze vorig jaar. De presentatie met signering heeft plaats tussen twee en vier uur in de winkel aan de Hoofdstraat 234. Ook het Boekenweek geschenk ’Makkelijk leven’ van Herman Koch ligt daar klaar.