Wijkertunnel terug in oorspronkelijke staat

Wijkertunnel terug in oorspronkelijke staat
FOTO RTV Seaport / Dennis Gouda

Rijkswaterstaat voert vanaf dinsdag 21 maart onderhoud uit aan de Wijkertunnel en brengt de tunnel weer terug in zijn oorspronkelijke staat. De tijdelijke extra rijstrook wordt weer een vluchtstrook en de maximumsnelheid overdag gaat omhoog van 90 naar 120 kilometer per uur. Daarmee ligt de Wijkertunnel er weer bij zoals vóór de renovatie van de Velsertunnel. Bovendien wordt het asfalt grotendeels vernieuwd en de markering hersteld tussen knooppunt Velsen en Beverwijk. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de vernieuwde Velsertunnel en de A22.
Verkeershinder tijdens onderhoud
Om het verkeer niet onnodig te hinderen, gaat Rijkswaterstaat vooral ’s avonds en ‘s nachts aan het werk. Eén nacht is de Wijkertunnel helemaal afgesloten. De overige nachten blijft steeds één verkeersbuis open. Verkeer wordt steeds omgeleid via de A22 en de Velsertunnel. De afsluitingen vinden plaats op de volgende dagen:

• Dinsdag 21 maart tussen 21.00 uur ’s avonds en 05.00 de volgende ochtend: Wijkertunnel richting Alkmaar dicht
• Woensdag 22 maart tussen 20.00 uur ’s avonds en 05.00 de volgende ochtend: Wijkertunnel richting Amsterdam dicht.
• Donderdag 23 maart tussen 20.00 uur ’s avonds en 05.00 de volgende ochtend: Wijkertunnel in beide richtingen dicht.
Nieuw asfalt en markering A9
Rijkswaterstaat asfalteert in het weekend van vrijdag 24 maart (20.00 uur) tot maandag 27 maart (05:00 uur) de A9 richting Amsterdam tussen knooppunt Beverwijk en de Wijkertunnel. Bovendien wordt er nieuwe markering aangebracht tot knooppunt Velsen. Verkeer naar Haarlem/Amsterdam wordt omgeleid via de Velsertunnel. In de nachten van maandag 27 maart tot vrijdag 31 maart (21.00 uur – 05:00 uur) brengt Rijkswaterstaat nieuwe markering aan op de A9 richting Alkmaar tussen knooppunt Velsen en knooppunt Beverwijk. Verkeer naar Alkmaar wordt omgeleid via de Velsertunnel.

[gss ids=”15678″]