Fietsen in Nicaragua voor het goede doel

Fietsen in Nicaragua voor het goede doel
FOTO Kelly Schockman

‘Samen maken we de wereld een stukje mooier’ is het credo van Mindful Run trainer en Newlifecoach Kelly Schockman uit IJmuiden. Kelly heeft het voornemen om in november 550 kilometer te gaan fietsen in Nicaragua voor het goede doel van Cycle for Plan. Een organisatie die elk jaar grensverleggende fietsavonturen organiseert om levens van kinderen positief te veranderen. In Nicaragua draait het om de strijd tegen tienerzwangerschappen.

Deelnemers fietsen een prachtige route, maar halen ook minimaal € 4.000 op om het doel te ondersteunen. En dat is waar de IJmuidense nu druk mee bezig is: ‘Toen ik hoorde van Cycle for Plan Nicaragua wist ik meteen, daar wil ik aan meedoen. Ik was al een zeer geruime tijd op zoek naar een mooi doel waarmee ik mij kon identificeren en waaraan ik mij ook volledig kon committeren. Niet enkel een bankoverschrijving, maar méér.’ Op de vraag waarom ze dan juist voor dit doel heeft gekozen, antwoordt ze: ‘Mijn kinderen van 13 en 11 jaar hebben het enorm getroffen. Zij groeien op in welvaart en krijgen alle liefde, steun en begeleiding. Voor hen ligt de toekomst open. Ik vind dat ieder kind recht heeft op een gezonde, veilige en gelukkige jeugd. En krachtige meisjes worden krachtige vrouwen. Zij zijn de vrouwen van de toekomst waarmee zij een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het land leveren. Daarom doe ik mee aan dit avontuur. Fysiek gezien vind ik het een bijzondere uitdaging, zeker gezien mijn beperkte fietservaring. Maar mijn motto luidt dat je het maximale uit jezelf dient te halen. En hiermee hoop ik mijn steentje bij te dragen om de wereld iets mooier te maken. Daarnaast wil ik graag anderen inspireren en motiveren om zich ook belangeloos in te zetten voor een ander. Om deel te nemen moet ik dus fondsen werven. De reis van € 2100 financier ik zelf.’  Kelly is momenteel druk bezig met het bedenken en opzetten van allerlei acties, zoals een sponsorloop, benefietdiner en bingo/loterij. Wil je Kelly persoonlijk steunen of als bedrijf sponsoren? http://bit.ly/KellyFlowt