Informatie avond Skaeve Huse Velserbroek

Informatie avond Skaeve Huse Velserbroek
FOTO RTV Seaport / Fotograaf Ton van Steijn

Aan de rand van Velserbroek wil de gemeente drie tot maximaal zes zogeheten SkaeveHuse bouwen. Dit in samenwerking met de woningcorporaties Velison Wonen en Woningbedrijf Velsen. De bouw van deze Skaeve Huse staat gepland voor 2019 op een terrein aan de Broekeroog tegenover het Hillegondswegje.
Begeleiding Skaeve Huse is een idee uit Denemarken, vandaar de bijzondere naam. Het gaat om eenvoudig ingerichte eenpersoonswoningen, op enige afstand van andere huizen. Bewoners van Skaeve Huse hebben meestal onvoldoende sociale vaardigheden. Hierdoor is het voor hen lastig om in een
woonwijk te wonen. De ervaring uit andere plaatsen in Nederland leert dat het wel goed gaat als zij met enige begeleiding op een rustige plek wonen.
Direct omwonenden hebben een uitnodiging ontvangen voor een informatieavond, waar het plan wordt toegelicht en men vragen kan stellen aan mensen van de gemeente, de woningcorporaties en de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen. De informatieavond werd goed bezocht, aanwezigen lieten hun ongerustheid blijken over dit initiatief en het mogelijk effect op hun woonomgeving.