Open Dag Zorgbalans op zaterdag 18 maart

Open Dag Zorgbalans op zaterdag 18 maart
FOTO RTV Seaport

Iedereen die een keer van dichtbij wil bekijken hoe de ouderenzorg werkt, is op zaterdag 18 maart van harte welkom bij Zorgbalans. Vier locaties openen hun deuren voor buurtbewoners, familieleden en andere geïnteresseerden.

De Open Dag hoort bij de Week van Zorg & Welzijn die loopt van 13 t/m 18 maart. Diverse zorgorganisaties door het hele land openen hun deuren om Nederland een kijkje te geven achter de schermen bij de zorg. Zorgbalans heeft dit jaar vier locaties die deelnemen in Heemstede, Haarlem, Velserbroek en IJmuiden. Bezoekers van de Open Dag zijn in IJmuiden en Velserbroek welkom bij woonzorgcentrum De Moerberg en wooncomplex De Hofstede. In woonzorgcentrum De Moerberg in IJmuiden kunnen bezoekers een rondleiding krijgen en de ‘Zorgeloos Wonen’ appartementen bekijken. Men kan in gesprek gaan met medewerkers over de zorg in De Moerberg of over werk, vrijwilligerswerk en opleidingen bij Zorgbalans. Ook is er live muziek, kan men een gokje wagen in de loterij, zijn er diverse kramen met zelfgemaakte producten en kan met genieten van lekkere hapjes.
In Velserbroek kan men in De Hofstede kennis maken met diverse teams en locaties van Zorgbalans: het ontmoetingscentrum, thuiszorg teams, het Prettig Thuis team en woongemeenschap De Molenweid laten zien wat ze voor ouderen kunnen betekenen. Daarnaast is er van alles te doen zoals beweegles en creatieve activiteiten, biljarten, controle van bloedsuiker en/of bloeddruk en is er live muziek en gratis koffie en thee met wat lekkers.
Ook in Haarlem en Heemstede doen locaties van Zorgbalans mee aan de Open Dag. Alle locaties, tijden en activiteiten staan op www.zorgbalans.nl/opendag.