Medewerker overleden na onwelwording bij Tata Steel

Medewerker overleden na onwelwording bij Tata Steel
© RTV Seaport / Ron Pichel

Een firmamedewerker (een 27-jarige inwoner van Beverwijk) is aan het einde van de ochtend tijdens werkzaamheden aan een transportband in de nabijheid van de Sinterfabriek bij Tata Steel in IJmuiden door nog onbekende oorzaak onwel geworden. Daar de medewerker zich op hoogte bevond, is hij met behulp van de brandweer naar beneden gebracht. Hij is per ambulance naar het AMC vervoerd, waar hij later vanmiddag is overleden.
Een oorzaak van het overlijden is nog niet vastgesteld. Zes andere firmamedewerkers, die zich in de omgeving van de overledene bevonden, zijn naar de verbandkamer gegaan en zijn uit voorzorg ter controle naar het Rode Kruis Ziekenhuis vervoerd, waar geen medische afwijkingen zijn vastgesteld. Zij zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.