Ruïne van Brederode weer open

Ruïne van Brederode weer open
© RTV Seaport / PR

De Ruïne van Brederode start het seizoen tijdens het weekend van 4 en 5 maart.
Op zaterdag 4 maart wordt om 14.00 uur de vlag in de toren gehesen door wethouder Robert te Beest samen met de levende nazaat Folkert van Brederode. Onder het toeziend oog van de eerste bewoner Willem van Brederode en een groot aantal ridders en jonkvrouwen van basisschool Het Kompas wordt hiermee het seizoen officieel geopend.

Na de opening wordt het Brederodelied gezongen uit de vertelling ‘De vloek van Brederode’ van Piet Parée en klinken de vrolijke middeleeuwse klanken van de Trawanten van Banjaert en harpmuziek van Yolanthe Cornelisse.
Verder kan men onder andere deelnemen aan proeve van bekwaamheid met boogschieten en zwaardvechten en luisteren naar het verhaal over de machtige familie Brederode.
Van 10.00-17.00 uur staat de poort open. Vanaf 4 jaar kost entree € 5.

Op zondag 5 maart is het eerste koffieconcert met het trio Kapriol ‘Eruit of verzuipen’. In de kasteelkamer knettert zachtjes de open haard terwijl muziek, verhalen en beelden de ruimte vullen. Marian Nesse vertelt kleurige en humoristische anekdotes uit het levensverhaal van haar overgrootvader Hendrik Engelsman.
Alle verhalen worden muzikaal geïllustreerd door Nederlands- en Friestalige maritieme liederen en instrumentale deunen uit vroeger tijd.
Aanvang: 11.30 uur tot 13.00 uur, de Ruïne is open van 10.00 tot 17.00 uur. Entree € 3,- (volw.) en € 1,50 (4-12 jaar). Na afloop is er de hoed voor de artiesten.
[gss ids=”22233″]
.