Sipke van der Schaar in Kennemerland

Sipke van der Schaar in Kennemerland
Deze illustratie is een zelfportret

Kunstenaar Sipke van der Schaar (1879-1961) was ooit inwoner van Velsen-Noord en bezocht veelvuldig de badplaats Wijk aan Zee. Hoewel zijn werk als prachtig wordt omschreven is hij nauwelijks bekend. Museum Kennemerland (Westerhoutplein Beverwijk) brengt daar verandering in.

Hij woonde en werkte lang met zijn grote gezin (acht kinderen) in deze regio: eerst in Velsen-Noord, vervolgens in Beverwijk en later in Heemstede. De opening van de tentoonstelling, een initiatief van zijn kleinkinderen Brigitte Rink en Bernardine Ensink, is zaterdag 4 maart. Het publiek kan zondag 5 maart voor het eerst terecht. De expositie duurt tot half juni.

Veel kunstwerken hebben de duinen, het strand en de badplaats als onderwerp. De tentoonstelling ‘Sipke van der Schaar in Kennemerland’ (schilderijen, aquarellen en tekeningen) biedt een overzicht van zijn werk. Open: zaterdag, zondag en woensdag van 14 tot 17 uur; www.museumkennemerland.nl

%d bloggers liken dit: