Telstar duikt in SHIP

Telstar duikt in SHIP

Telstar 1963 NV is door de provincie verkozen tot exploitant van het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) op het sluizencomplex in IJmuiden. Onder de naam ‘ShipAhoy’ gaat de betaald voetbal organisatie de komende vijf jaar het bezoekerscentrum exploiteren.

ShipAhoy start op 31 maart, de dag waarop het SHIP haar deuren voor het publiek opent. Een team zorgt vanaf die datum voor activiteiten. Naar verluidt sluit dit aan bij de al lopende maatschappelijke projecten, zoals Telstar@work. Voor de exploitatie waren tal van andere organisaties in de race.

In SHIP komen bezoekers alles te weten over de ontwikkelingen in het Noordzeekanaalgebied en de bouw van ’s werelds grootste zeesluis. Bedrijven tonen innovaties en promoten het werken in de maakindustrie en de havens. Het techniekonderwijs krijgt eveneens bijzondere aandacht. SHIP omvat, naast een tentoonstelling, een restaurant, vergaderzalen en een uitkijk-dakterras.