Nieuwe gedeputeerde Tekin bezoekt Tata

Nieuwe gedeputeerde Tekin bezoekt Tata
Tekin op bezoek bij Tata

De nieuwe gedeputeerde Milieu van de Provincie Noord-Holland, Adnan Tekin, heeft vandaag een bezoek gebracht aan Tata Steel. Samen met Hans van den Berg (directeur van Tata Steel) bracht Tekin een bezoek aan de Warmbandwalserij en Dompelverzinklijn 3.

Van den Berg gaf een toelichting op de investeringen op de site, die erop gericht zijn om steeds meer geavanceerde staalsoorten te ontwikkelen en produceren. Een voorbeeld daarvan zijn de ‘advanced en ultra high strength steels’, waarmee autofabrikanten voertuigen nog veiliger én tegelijkertijd zuiniger kunnen maken.

Verduurzaming kwam ook aan de orde. Tata Steel is wereldwijd toonaangevend waar het gaat om maken van staal met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Dit voorjaar start in Velsen-Noord een half jaar durende proef met de HIsarna-installatie, waarmee vloeibaar ruwijzer kan worden gemaakt met 20% minder CO2-uitstoot en 20% minder energiegebruik. Vanuit de hele wereld wordt dit proces gevolgd.