Grote brand op terrein Tata Steel

Grote brand op terrein Tata Steel
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Ramen en deuren dicht. Dat was het advies van de brandweer Kennemerland aan inwoners van Beverwijk en Wijk aan zee plus Velsen-Noord. Op het terrein van Tata Steel heeft er een grote brand gewoed.

Het gaat om een transformatorhuis. Bewoners in Velsen-Noord hoorden een explosie, zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland weten. Aanvankelijk was alleen de bedrijfsbrandweer van Tata Steel (het voormalige Hoogovens) er op af gegaan. Om die reden werd extra assistentie geleverd vanuit de regio.

De vlammen sloegen goed zichtbaar uit het transformatorhuis. Die zijn in de loop van de avond geblust en ook het sein brandmeester is inmiddels gegeven. Ramen en deuren hoeven daarom niet meer dicht, aldus de brandweer. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.