Open Huis Nova College Maritiem

Open Huis Nova College Maritiem
© FOTO RTV Seaport / PR

De opleiding van het Nova College Maritiem houdt zaterdag 11 februari van 10.00 – 14.00 uur Open huis. Op de Kanaalstraat 7 in IJmuiden krijgen belangstellenden informatie over zeevaart, binnenvaart en havenlogistiek. Voor bezoekers is veel te beleven tijdens het Open huis. Studenten verzorgen rondleidingen, onder andere in het high tech hoogspanninglokaal en vertellen over hun ervaringen.
Wie dat wil kan zelf aan het roer staan op de simulatoren voor zeevaart en binnenvaart. Werkgevers en stag bedrijven geven informatie over de stage en carrièrekansen in de scheepvaart en de techniek. Vanaf de school in IJmuiden rijdt een pendelbusje naar de trainingslocatie brandveiligheid, Amsterdamse weg 12h in Velsen-Zuid voor een rondleiding. Daar kan men de hitte en rook ervaren in de simulator tijdens een brandveiligheidsoefening.

Maritieme Academie Holland
Nova College Maritiem biedt onder de vlag van de Maritieme Academie Holland in IJmuiden en Harlingen vmbo en mbo voor de Zeevaart, Rijn- en Binnenvaart en een breed aanbod aan nascholingen voor deze sector. De opleidingen geven een drempelloze aansluiting op het hbo voor scheepvaart in Amsterdam.
Aanmelden
Aanmelden voor het Open huis kan via www.novacollege.nl Wie zich aanmeldt ontvangt vooraf een mail met het programma.