Rabo AZ Voetbaltoer bij Franciscusschool

Rabo AZ Voetbaltoer bij Franciscusschool
© RTV Seaport / Rabobank / Ron Pichel

Op woensdag 8 februari is de zesde editie van de Rabo AZ Voetbaltoer van start gegaan. Dit jaar hebben meer dan 80 klassen met ruim 2.000 leerlingen uit Noord-Holland zich opgegeven voor het maatschappelijk initiatief van Rabobank en AZ. De hoofdaftrap van de regio IJmond werd verricht door AZ-verdediger Rens van Eijden en vond plaats bij de St. Franciscusschool in IJmuiden.
De Rabo AZ Voetbaltoer is een uniek project waarbij leerlingen uit groep 7 en 8 gedurende negen weken op een sportieve manier kennis maken met de maatschappelijke thema’s Omgaan met geld, Voeding, Respect en Samenwerken & Bewegen. Door middel van filmpjes en praktijkvoorbeelden wordt het initiatief voor de kinderen aantrekkelijk en leerzaam gemaakt.Clinic
Dit jaar strijden de klassen weer om de hoofdprijs, een Rabo AZ Voetbaltoer-clinic onder leiding van een officiële AZ-jeugdtrainer. Om mee te dingen dienen de deelnemende klassen in april en mei hun eindopdrachten in te leveren. De klas die alle opdrachten het best heeft uitgevoerd maakt kans op één van de 28 voetbalclinics.
AftrapBij de start van de Rabo AZ Voetbaltoer deed Rens van Eijden de warming-up, verrichte de aftrap en startte samen met de leerlingen het project. Daarna mochten ze alles vragen wat ze wilden weten van Rens en zijn voetbalcarrière. Natuurlijk was er ook nog even tijd om met de AZ-speler op de foto te gaan en voor een handtekening. ‘Wij gaan er alles aan doen om te winnen!’, riep één van de leerlingen enthousiast.[gss type=”slideshow” ids=”21865,21866,21868,21867″]

%d bloggers liken dit: