Jacky de Vries IJmonder van het Jaar 2016

Jacky de Vries IJmonder van het Jaar 2016
De winnaar met de juryvoorzitter. Foto: Ton van Steijn

Beverwijker Jacky de Vries mag zich IJmonder van het Jaar 2016 noemen. Maandagavond 6 februari won hij in het Kennemer Theater te Beverwijk van de vijf andere finalisten en werd hij officieel opvolger van de IJmuidense Marie-José Schelvis.

De verkiezing was van start gegaan op 25 november met de nominatieronde en de genomineerden werden allemaal via onder meer de IJmuider Courant voorgesteld. Vanaf 31 december kon er gestemd worden. Van de zestien kandidaten bleven uiteindelijk zes finalisten over. Jacky de Vries, zo maakte de IJmuider Courant eerder bekend, was de enige met meer dan duizend stemmen. Maar dan ben je er nog niet!

Een jury, met onder meer burgemeester Frank Dales, bepaalde uiteindelijk wie zich de winnaar mocht noemen. Beverwijker Peter van den Bos, Lia Heydenreich uit Wijk aan Zee, Piet van Zijl (80) uit Heemskerk, Henk Kempers en Hiske Brouwer uit Velsen waren de andere finalisten.

[gss type=”slideshow” ids=”21852,21853,21854,21855,21856,21857″]

%d bloggers liken dit: