Masters WVIJ verslaan bondsploeg

Masters WVIJ verslaan bondsploeg
FOTO: WVIJ

Onlangs hebben elf zwemmers van Watervrienden IJmuiden bij de masterwedstrijd in Almere zeer goede resultaten gehaald met 23 eerste, 8 tweede en 5 derde plaatsen. Als klap op de vuurpijl wisten de acht zwemmers van WVIJ in de afsluitende estafette de bondsploeg met een verschil van 6 seconden te kloppen.
De IJmuidense vereniging heeft een actieve ploeg masters, dit zijn volwassen zwemmers in de leeftijd van 20 jaar tot 70 plus. Naast het grote aantal medailles, tonen de 11 persoonlijke records aan dat de masters nog niet klaar zijn met hun zwem carrière.
Een drietal masters – Erwin Zuijdervelt, René Janssen en Nico Struijs – zijn zelfs geselecteerd voor de masterbondsploeg die van van 12 t/m 18 juni Nederland zal vertegenwoordigen bij internationale wedstrijden in Riga (Letland). René Janssen zwom in Almere ook nog eens een masterbondsrecord op de 100m wisselslag heren 60-64 met een tijd van 1:24,3.