Hoog bezoek Reddingsbrigade Nederland

Hoog bezoek Reddingsbrigade Nederland
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Maandag 30 januari hebben VVD-kamerleden Ockje Tellegen (veiligheid) en Leendert de Lange (zorg) een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor Reddingsbrigade Nederland aan de Dokweg in IJmuiden. Tijdens dit bezoek werd vooral stilgestaan bij de discussie over het voortbestaan van de Nationale Reddingsvloot, Naar aanleiding van de overstromingsramp in Zeeland in 1953 is destijds in de jaren daarna de Nationale Reddingsvloot opgericht voor het varen in ondergelopen gebied en het evacueren van getroffenen.

Tellegen heeft voor behoud van de Nationale Reddingsvloot met Nine Kooiman (SP) een motie voor ingediend die kamerbreed gesteund is. De komende weken nemen veiligheidsregio’s een besluit over het overnemen van de financiering van de vloot van het Rijk.
De beide Kamerleden waren onder de indruk van de dagelijkse inzet van zoveel vrijwilligers om Nederland op en rond het water veiliger te maken. Ook het unieke gegeven dat 1000 professioneel opgeleide vrijwilligers van de Nationale Reddingsvloot al 60 jaar belangeloos klaar staan voor hun medemens, werd opnieuw onderstreept. Tellegen en De Lange spraken hun waardering hiervoor uit.
De beide Kamerleden zullen de nieuwe minister Blok wijzen op de Kamerbreed aangenomen motie en roepen de Veiligheidsregio’s op zo snel mogelijk tot een duurzame financiering voor de Nationale Reddingsvloot te komen.

[gss type=”slideshow” ids=”21657,21651,21652,21653,21654,21655,21656″]

%d bloggers liken dit: