Fred André overleden: 1941-2017

Fred André overleden: 1941-2017

Oud-profvoetballer en Telstar-icoon Fred André is gisteravond op 75-jarige leeftijd overleden. De laatste jaren ging het minder goed met zijn gezondheid. André startte in 1963 bij Telstar en voetbalde er dertien seizoenen.

In 1976 besloot hij bij Volendam te gaan voetballen, waar hij als centrale verdediger nog drie seizoenen voltooide. In 1983 kwam hij terig in Velsen-Zuid als oefenmeester. Vijf jaar lang trainde de geboren Haarlemmer er de Witte Leeuwen. Ooit begon André, die werkzaam was als loodgieter bij Hoogovens, zijn loopbaan bij VSV in Velsen.

Bij Volendam was hij in dienst als assistent-trainer en jeugdtrainer. Hij vertrok daar medio 1981 en vervolgens trainde hij Zandvoortmeeuwen en in Beverwijk RKVV DEM. Daarna was André tussen 1983 en 1987 hoofdtrainer bij Telstar. Ondanks zijn kwakkelende gezondheid was André nog veel te vinden bij Telstar tijdens de thuiswedstrijden, die hij samen met zijn voetbalmaat Fred Bischot bezocht.

One thought on “Fred André overleden: 1941-2017

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: