Voorzitter MBO Raad bezoekt Nova College

Voorzitter MBO Raad bezoekt Nova College
IJmuiden - Ton Heerts, de nieuwe voorzitter MBO Raad, komt op werkbezoek. Ton Heerts op de foto staat met: Hans Snijders, Arjan Nieuwenhuizen en Patrick Randel (IJmuiden)

Ton Heerts, voorzitter MBO Raad, bracht maandagmiddag een bezoek aan het Nova College. Hij maakte kennis met de scheepvaartopleidingen op de vestiging Maritiem in IJmuiden en de opleidingen Techniek op de Techport Campus vestiging Beverwijk.

Het eerste deel van het werkbezoek stond in het teken van kennismaken met het onderwijs en de studenten op school. Collegevoorzitter Hans Snijders en Arjan Nieuwenhuizen, vestigingsdirecteur Maritiem, gaven een rondleiding langs de praktijkfaciliteiten voor de scheepvaartopleidingen: de full mission simulator zeevaart, het high voltage praktijklokaal en de binnenvaartsimulator. Maritiem docenten vertelden welke functie deze faciliteiten hebben in de opleidingen. Studenten demonstreerden de oefeningen met hoogspanning en lieten het bezoek zelf ook een stukje ‘varen’ op de scheepvaartsimulatoren.
Het tweede deel van het programma had als onderwerp de samenwerking tussen school en bedrijven op de Techport Campus. Vestigingsdirecteur René de Reuver, gaf een rondleiding door het laboratorium van de opleidingen Laboratoriumtechniek
Ton Heerts is sinds 1 september 2016 voorzitter van de MBO Raad. Het werkbezoek aan het Nova College is onderdeel van zijn ronde kennismakingsbezoeken langs alle mbo-scholen.
Hans Snijders kijkt terug op een inspirerend bezoek: “Goed dat Ton Heerts een rondje langs de scholen maakt en ervaart waar het in het mbo in de kern om draait: goede praktijklessen, persoonlijke begeleiding van studenten en nauw samenwerken met de bedrijven in de regio.”

[gss type=”slideshow” ids=”21486,21487,21488″]