Velsertunnel in Museum Kennemerland

Velsertunnel in Museum Kennemerland
©RTVSeaport/ Jaap Bakker

De heropening van de Velsertunnel op maandag 16 januari 2017 is een historische gebeurtenis waarbij Museum Kennemerland stil wil staan. Ter gelegenheid van de heropening van de Velsertunnel is er in het Museum een vitrine en kleine expositieruimte ingericht met unieke foto’s van de bouw van de Velsertunnel en de renovatie.

Vermeldenswaard is een fotoboek dat 60 jaar geleden over de bouw is samengesteld. Over de Velsertunnel zijn in de fotocollectie en de beeldbank van ohet museum circa 200 foto’s opgenomen: van de bouw in de jaren vijftig, de opening op 28 september 1957, het interieur van de tunnel, het verkeer tot en met de renovatie van tunnel. Tevens omvat het foto’s van de Velsertunnel-run en -wandeling.De bestanden zijn ook via Website www.museumbeverwijk.nl van het Museum Kennemerland te benaderen.
De mini fototentoonstelling is vanaf zaterdag 21 januari tot eind maart alleen te bewonderen in Museum Kennemerland. Op de woensdag-, zaterdag- en zondagmiddagen kunt u terecht van 14.00 tot 17.00 uur. Op die tijdstippen is het ook mogelijk om in het museum de beeldbank te raadplegen.