Simultaanschaak voor basisscholen

Simultaanschaak voor basisscholen
©RTV Seaport/ Dennis Gouda

Tata Steel organiseerde op woensdag 18 januari in het kader van het Tata Steel Chess Tournament traditiegetrouw een schaaksimultaan voor basisscholen in het Rabobank IJmond Stadion, de thuisbasis van Telstar. In een echt voetbalstadion schaakten de leerlingen tegen en kregen tips van onder meer grootmeester Hans Böhm. Wat deze simultaan nóg specialer maakte is dat wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en een aantal andere internationale schaaktoppers een kijkje kwamen nemen bij de partijen. Zij speelden op hun vrije middag een voetbalwedstrijd bij Telstar en kwamen dan in de rust op bezoek bij de simultaan. Een aantal profvoetballers van Telstar deden ook mee aan de simultaan.

[gss type=”slideshow” ids=”21399,21402,21401,21400,21396,21397,21398,21403″]