Busvervoer over drie jaar elektrisch

Busvervoer over drie jaar elektrisch
Bus straks elektrisch aangedreven.

De provincie gaf vandaag Connexxion formeel de opdracht voor het verzorgen van het openbaar vervoer in de regio Haarlem-IJmond. Deze vergunning gaat van start in september en duurt tien jaar. De kans is groot dat de bussen over drie jaar elektrisch aangedreven worden.

Noord-Holland betaalt er jaarlijks 15 miljoen euro voor. Er wordt gesproken van ‘een forse kwaliteitsverbetering’. De CO2-uitstoot wordt met 80% verminderd, het aanbod gemeten in dienstregelingsuren wordt vergroot en het hoogwaardig openbaar vervoer neemt toe door de realisatie van een tweede R-netlijn tussen IJmuiden en Amsterdam.

Gedeputeerde Elisabeth Post meldt dat er binnen drie jaar ‘elektrische bussen’ komen. De zogenoemde ‘concessie Haarlem-IJmond’ gaat om het ov per auto en bus in Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. Het betreft de periode september 2017 tot september 2027.