Vertoning filmdocument Kibboets

Vertoning filmdocument Kibboets

In Kibboets Beverwijk, aan de oude Gildenlaan 1 te Velsen-Noord, woonden van 1935 tot 1942 een wisselende groep jonge Palestina-pioniers. Beeldend kunstenaar Saskia Sluiter stuitte bij toeval op deze aangrijpende, bijna vergeten lokale geschiedenis.

Sluiter ging op onderzoek uit en documenteerde de zoektocht naar deze groep jongeren met hun droom op film. Daarnaast werkt ze aan een ‘papieren’ onderzoek. U kunt het filmdocument op dinsdagavond 17 januari bekijken in het Huis van Geschiedenis Midden-Kennemerland aan de Zeestraat te Beverwijk.

Na afloop kunt u van gedachten wisselen met Saskia Sluiter. Tevens is er discussie over dit onderwerp, onder leiding van antropologe Ilja Beudel. Die Palestina-pioniers volgden hun geheel eigen weg en bereiden zich bij boeren, tuinders en ambachtslieden in de wijde omgeving voor op een leven in het toenmalige Palestina.