Raad redt Stichting Welzijn Velsen

Raad redt Stichting Welzijn Velsen
Personeel van Stichting Welzijn tijdens de raadsvergadering.

Een hoorbare zucht van verlichting kwam van de publieke tribune toen burgemeester Dales vaststelde dat de raad akkoord ging met een extra budget van bijna 400.000 euro voor Welzijn Velsen (SWV). Personeel van de in nood verkerende organisatie staan voorlopig nog niet op straat.

Hoe had het zo ver kunnen komen en heeft de gemeente dan zo zitten slapen? Dat waren de kritische vragen die raadsleden van zowel de coalitie- als oppositiepartijen. De resultaten van het onderzoek naar de financiële situatie logen er niet om. Bestuur en management waren onvoldoende zakelijk en ‘in control’. De gemeente had zich daarbij als opdrachtgever meer bewust kunnen zijn van haar rol.

Wethouder Robert te Beest had veel woorden nodig om de raad uitleg te geven. Beryl Dreijer diende een motie in. Maar er stond meer op de agenda van de laatste raadsvergadering van 2016. Bovendien waren er nog drie andere moties en twee amendementen ingediend. Alles is terug te zien via Uitzending Gemist op de website www.rtvseaport.nl