Interviews Raadplein TV: Live

Interviews Raadplein TV: Live

Een hoorbare zucht van verlichting kwam donderdagavond 15 december van de publieke tribune toen burgemeester Frank Dales vaststelde dat de raad akkoord ging met een extra budget van bijna 400.000 euro voor Stichting Welzijn Velsen (SWV). De personeelsleden van de in nood verkerende welzijnsorganisatie staan daardoor voorlopig nog niet op straat, al blijft hun toekomst ongewis.

Hoe had het zo ver kunnen komen en heeft de gemeente dan zo zitten slapen? Dat waren de kritische vragen die raadsleden van zowel de coalitie- als oppositiepartijen aan het college stelden. Na afloop van het debat en de besluitvorming interviewde Raadsplein TV interim-directeur Nora Azarkan van SWV, de raadsleden Peter Stam (VL) en Ben Hendriks (PvdA) en verantwoordelijk wethouder Robert te Beest.