Jeugd roeivereniging succesvol

Jeugd roeivereniging succesvol
Foto: Elisabeth Schelvis

In september startte roeivereniging de Stern een jeugdafdeling. Drie maanden later zijn alle jeugdleden, die zonder roeiervaring begonnen, ’afgeroeid’. In het opleidingsprogramma staat plezier centraal en worden de lessen met elkaar ingevuld.

Een groep jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar komt drie keer per week bij elkaar en krijgt roeiinstructie en in- en outdoortraining. In het najaar hebben zij leren roeien in een Skiff, het naar verluidt meest uitdagende boottype van de Sternvloot. Nu de buitentemperatuur en die van het water daalt wordt er instructie gegeven in groepsroeien.

Daarnaast hebben liefst 9 volwassen roeiers hun 1e roeiproef afgelegd. Ze zijn met vlag en wimpel geslaagd. Begin april start de Stern (op het eerste Sluiseiland te IJmuiden) met een nieuw introductieprogramma voor volwassenen. Meer informatie via www.rvdestern.nl of stuur een e-mail naar instructie@rvdestern.nl