Tunnellopen; inschrijven vanaf donderdag

Tunnellopen; inschrijven vanaf donderdag
Foto: Ton Borsboom / Rijkswaterstaat

Wie in de Velsertunnel wil lopen kan zich vanaf donderdag 8 december 12:00 uur inschrijven via www.rws.nl/velsertunnel. Rijkswaterstaat houdt twee publieksdagen; op 7 en 8 januari.

Het bezoek is gratis maar je moet je wel inschrijven. Bezoekers ontvangen vervolgens een kaartje en kunnen dan op hun gemak door de ‘smetteloze tunnel’ lopen. Vragen stellen kan aan medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Hyacint. Denk aan de nieuwe ventilatie of de 5 nieuwe veilige ruimtes in het midden van de tunnel.

De Velsertunnel gaat in januari weer open. De exacte datum stelt Rijkswaterstaat vast zodra de openstellingsvergunning is verleend. Het belangrijkste is nu het toegankelijk maken. Zo heeft Rijkswaterstaat op de A22/N208 tijdelijke wegen aangelegd, die aan de zuidkant de tunnel blokkeren. Die wegen moeten eerst worden verwijderd.