Deelnemersveld schaaktoernooi compleet

Deelnemersveld schaaktoernooi compleet
Schaakspektakel in dorpshuis Wijk aan Zee.

Dmitri Andreikin (26) is de 14e speler in de Tata Steel Masters en Eric Hansen (24) de 14e in de Challengers. Met het vastleggen van de Rus en de Canadees is het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2017 compleet.

Met spelersvakbond ACP was afgesproken dat de laatste plaatsen in de ‘Masters’ en de ‘Challengers’ naar de hoogst genoteerde spelers van de ACP Competitie gaan. Maar Ian Nepomniachtchi en Gawain Jones, waren al vastgelegd voor de 79e editie van het toernooi dat van 13 t/m 29 januari duurt.

Andreikin staat op plek 22 van de wereldranglijst en maakt in januari voor het eerst zijn opwachting in Wijk aan Zee. De Rus was jeugdwereldkampioen in 2010. De Canadese grootmeester Hansen neemt ook voor het eerst deel aan het toernooi. Op de Schaakolympiade in Baku eerder dit jaar was hij een van de uitblinkers, met een score van 9 uit 11.