HVC haalt ook komende jaren afval op

HVC haalt ook komende jaren afval op
Ondertekening afvalcontract HVC met Velsen, Beverwijk en Heemskerk.

Beverwijk, Heemskerk en Velsen verlengen het contract met HVC. Dit betekent dat HVC ook de komende jaren het afval ophaalt. Daarnaast voert HVC nog een aantal taken uit zoals gladheidsbestrijding, straatvegen en beheren van prullenbakken in de openbare ruimte.

Ook wordt HVC door de gemeenten ingeschakeld voor plaagdierbestrijding. Voor inwoners verandert er niets. Die kunnen nog steeds de inzamelkalender op www.hvcgroep.nl gebruiken, of gebruik maken van de gratis HVC-app, om te kijken op welke dag het afval wordt ingezameld. Ook het telefoonnummer van de klantenservice blijft hetzelfde.

Het nieuwe contract biedt mogelijkheden om in te spelen op ontwikkelingen, zoals meer waardevolle materialen uit afval halen. De kosten en een zo groot mogelijk ‘milieurendement’ krijgen veel aandacht. De wethouders Dorenbos (Beverwijk, achter het stuur), Bal (Velsen) en Frowijn (Heemskerk) poseren met HVC-directeur Dion van Steensel.