Spaarne Gasthuis bij de Top vijf

Spaarne Gasthuis bij de Top vijf
Foto: Spaarne Gasthuis

strong>Het Spaarne Gasthuis is dit jaar geëindigd als één van de algemene winnaars op de lijst van Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen 2016’. Zowel Haarlem als Hoofddorp behaalden de hoogst mogelijke score en zijn in het onderzoek in de top vijf geëindigd.

Beide locaties presteren net als voorafgaande jaren maximaal als het gaat om patiëntgerichtheid. Dit jaar is ook de maximale score voor ‘beste medische zorg’ behaald door beide locaties. De eindscore op Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen’ is gebaseerd op subscores voor medische zorg en patiëntgerichtheid. In totaal zijn er 89 algemene ziekenhuizen onder de loep genomen. De prestaties van ziekenhuizen worden hierbij uitgedrukt in bolletjes (minimaal 1 en maximaal 4). Zowel Haarlem als Hoofddorp scoren maximaal met 4 bolletjes voor Patiëntgerichtheid en Medische zorg.