RTV Seaport FM: 100 jaar Toon Hermans

RTV Seaport FM: 100 jaar Toon Hermans
Maurice Hermans (links) en presentator Mark Metselaar.

Toon Hermans werd honderd jaar geleden geboren op 17 december in Sittard. De Nederlandse cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter behoorde met Wim Kan en Wim Sonneveld tot de grote drie van het cabaret van na de Tweede Wereldoorlog.

Deze naar verluidt grootste Nederlandse theaterpersoonlijkheid van de afgelopen eeuw verwierf met name bekendheid door zijn formule van de onemanshow. Toon, die zichzelf ‘clown’ of ‘muzeman’ noemde, overleed op 22 april 2000. Hij leeft voort in de vele conferences, liedjes, schilderijen, shows, gedichten en boeken.

Mark Metselaar praat in radioprogramma SpiritualiTijd met Maurice Hermans, de middelste zoon van Toon. Wat bezielde diens vader en wat inspireerde hem? De uitzending, met muziek en fragmenten van Toon, is op 28 en 30 november vanaf 19:00 uur te beluisteren via: www.rtvseaport.nl/live-radio of FM 107.8