Tweede Kamer bezoekt Academy Tata Steel

Tweede Kamer bezoekt Academy Tata Steel
Commissieleden in gesprek met leerlingen.

De Vaste Kamercommissie van OC&W bezocht vandaag de Academy van Tata Steel in Velsen-Noord, de school die eerder dit jaar tot Nederlands beste mbo-opleiding voor technisch onderwijs is gekozen. Leerlingen van de Academy vertelden over hun ervaringen.

Mark Denys (technisch directeur Tata Steel Europa) en schoolmanager Jeroen Klumper lichtten de factoren toe die de bedrijfsschool zo succesvol hebben gemaakt. Hij benadrukte dat het voor de Nederlandse maakindustrie van belang is dat het aantal leerlingen dat een technische opleiding volgt gaat toenemen.

Dat geldt niet alleen voor vmbo en mbo, maar ook voor hbo en technische universiteiten. Tata Steel betrekt er ook graag de basisscholen bij. Dinsdag 22 november is er een Open Dag van 15:00 tot 20:30 uur bij de bedrijfsschool. Meer informatie en inschrijven: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.