Rumoer Blekersduin via RTV Seaport

Rumoer Blekersduin via RTV Seaport
Commissievergadering in Velsen.

Vanaf deze maand zendt RTV Seaport niet alleen de raadsvergadering, maar ook andere bijeenkomsten van de gemeenteraad rechtstreeks uit. Het betreft de sessies die in de raadzaal worden gehouden. De bijeenkomsten in andere zalen worden tussendoor door middel van interviews besproken.

Donderdag was direct een schot in de roos met de behandeling van de plannen voor Blekersduin in Santpoort-Zuid, waar de projectontwikkelaar en zijn tegenstanders van de woongemeenschap Santpoort-Zuid en de stichting Santpoort kwamen inspreken. Dit zorgde naar verluidt voor onderhoudende live-televisie.

Daarnaast ging het in de sessies over het startdocument voor het nieuwe bestemmingsplan IJmuiden-Oost, de vangnetuitkering 2016 en de revitalisering van het havengebied in IJmuiden inclusief het project Fabricius. Hoe het verliep en wat de reacties waren is ook te volgen via uitzending gemist van www.rtvseaport.nl