Raadsplein TV Live/Sessies 10 november 2016

Raadsplein TV Live/Sessies 10 november 2016

Vanaf deze maand zendt RTV Seaport niet alleen de raadsvergadering, maar ook de sessieavonden van de gemeenteraad Velsen rechtstreeks uit. Dat wil zeggen, de sessies die in de raadzaal worden gehouden, de bijeenkomsten in andere zalen worden tussendoor door middel van interviews besproken.
Donderdag 10 november was direct een schot in de roos met de behandeling van de plannen voor Blekersduin in Santpoort-Zuid, waar de projectontwikkelaar en zijn tegenstanders van de woongemeenschap Santpoort-Zuid en de stichting Santpoort kwamen inspreken om de raadsleden van hun gelijk te overtuigen. Dit zorgde voor onderhoudende live-televisie.
Daarnaast ging het in de sessies onder andere over het startdocument voor het nieuwe bestemmingsplan IJmuiden-Oost, de vangnetuitkering 2016 en de revitalisering van het havengebied in IJmuiden inclusief het project Fabricius.
Hoe de sessies verliepen en wat de uitkomsten en reacties van de betrokkenen waren, ziet u in deze integrale uitzending van Raadsplein TV.