‘Trump’ ontbreekt niet bij schoolontbijt

‘Trump’ ontbreekt niet bij schoolontbijt

Stap je toch gewoon rechtstreeks op de burgemeester af als die vraag bij jou komt opborrelen. De scholieren van basisschool De Vuurtoren schroomden vanmorgen niet en vroegen honderduit tijdens het Nationaal Schoolontbijt over tal van onderwerpen.

Burgemeester Frank Dales vond het allemaal prachtig en startte het smullen van gezond eten in de burgerzaal met het geven van uitleg over het waarom van de 14e editie ervan. Maar het gesprek ging lang niet alleen over bruine broodjes en lekker fruit. Ook de uitslag van de verkiezingen, Donald Trump als 45ste president van de USA, kwam ter sprake en nog veel meer.

Opmerkelijk was de onbevangenheid waarmee de kinderen de burgemeester, die ook de intocht aanstaande zaterdag van Sinterklaas aankondigde, benaderden. Hartverwarmend, zo klonk het in het raadhuis. En het gezonde ontbijt? Dat lieten de kinderen zich heel goed smaken.