Du-Dock: laagdrempelig en aantrekkelijk

Du-Dock: laagdrempelig en aantrekkelijk
Winkel in duurzaamheid Du-Dock aan Plein 1945 IJmuiden. Foto: Ton van Steijn

De gemeente creëert met de ‘winkel’ Du-Dock op Plein 1945 een plek over duurzaamheid. Lokale ondernemers, de Omgevingsdienst IJmond, het Duurzaam Bouwloket, Energiek Velsen en de Opgewekte Woning Club bieden er slimme maatregelen voor energiebesparing en isolatie binnen handbereik.

Du-Dock is open op woensdag- en vrijdagmiddag vanaf 13:00 uur. Er wordt niets verkocht. Je kunt er binnenstappen voor gratis advies over duurzaam wonen en duurzaam ondernemen. Bijvoorbeeld hoe zonnepanelen werken en wat ze kunnen opleveren, hoe warmtelekkages in de woning te detecteren en welke isolatiemaatregelen daarbij passen. Vraag ook naar subsidies vanuit de overheid.

Op donderdagavonden biedt Du-Dock films, discussie, demonstraties van innovatieve technieken om toe te passen in de eigen woning. Ook zijn er lezingen over fossielvrij wonen en het leven in de zee. Hou voor het complete programma de Facebook-pagina www.facebook.com/duurzaamdock in de gaten.