Techniek en leefomgeving voor jongeren

Techniek en leefomgeving voor jongeren
Jort Kelder in gesprek met onder meer Ton van der Scheer.

Een ‘technische campus’ koppelen aan een lekkere leefomgeving voor jongeren. Dit idee viel woensdag duidelijk in de smaak in het congrescentrum van Tata Steel. Daar werd het onderzoek Kracht van de IJmond door de Rabobank gepresenteerd plus de Regionale Staalagenda 2020.

Er waren ook commerciële ideeën, die passen binnen de maak- en chemische industrie en in de havens. Het Hoogovenmuseum en de herbestemming van bijvoorbeeld scholen en kerken voor het creëren van woningen. Meest opvallend waren uitspraken van bestuurders om groot in te zetten op uitbreiding van de samenwerking. Wethouders van Velsen spraken ondubbelzinnig over fuseren.

Toerisme kwam ook naar voren. Want leuk zo’n noemer als ‘Amsterdam aan zee’, maar heeft dat toekomst. Is het niet verstandiger in te zetten op vrijetijdsbesteding voor IJmondianen, die knokken voor hun eigen identiteit. Onder leiding van bekende Nederlander Jort Kelder werd gediscussieerd en ongetwijfeld zullen onderdelen van wat ter sprake kwam de komende tijd terugkomen.