Zee en Havenmuseum blij met 3 objecten

Zee en Havenmuseum blij met 3 objecten
Foto: RTVSeaport/ Dennis Gouda

Het Zee- en Havenmuseum heeft vanaf vandaag dinsdag 1 november 3 objecten in bruikleen, die beschikbaar zijn gesteld door het Rijksmuseum Amsterdam. De drie objecten zijn een kruiwagen en spade die gebruikt zijn bij het graven van het Noordzeekanaal.

Verder is aan de collectie de pennenveer toegevoegd waarmee Koning Willem III in 1876 de oorkonde bij de opening van het kanaal ondertekende, waarmee de plaatsnaam IJmuiden een feit was. De objecten werden onthuld door de directeur generaal van Rijkswaterstaat de heer mr. Ing. J.H. Dronkers.
Precies 140 jaar geleden werd door Koning Willem III op 1 november 1876 het Noordzeekanaal geopend.

[gss type=”slideshow” ids=”19895,19896,19897,19898″]