Parcours Velsertunnel Run is bekend

Parcours Velsertunnel Run is bekend
Parcours Velsertunnel Run

Het was nog even passen en meten maar het parcours van de Velsertunnel Run is rond. De deelnemers starten vanaf 11:00 uur om de tien minuten in groepen van 500, waarbij de diverse startschoten worden gelost door bekende IJmondianen.

Start is in het Rabobank IJmond Stadion (Velsen-Zuid) en finisht op de Breestraat (Beverwijk). De 7,68 kilometer voert via de Tolsduinerlaan, Bosweg (tussen Waterland en Beeckestijn) naar de Rijksweg en de westelijke verkeersbuis van de Velsertunnel. De snelweg is dicht voor publiek. De route gaat langs de ingang van fietscrossclub Wijkeroog in Velsen-Noord. Daar staan de inwoners klaar voor een feestelijk onthaal met muziek.

Vanaf de Ladderbeekstraat gaat het verder via het tunneltje onder de N197/Velsertraverse, de Wijkermolen, het stadskantoor van Beverwijk en de Halve Maan. Op de finishlocatie in de Breestraat zorgen de winkeliers samen met de gemeente Beverwijk voor een groot feest dat de hele middag duurt. Er zijn acht EHBO-posten en drie watertappunten van PWN.